Nieuws/Lifestyle
1798030557
Lifestyle

Recept van de dag: Vakantiebroodje varkenshaas

Wat een heerlijk email: “Goedemorgen Felix, ja hoor, daar is je oproep om "vakantie-eten" en een plaatsje in de Galerie der Goede Smaak. Altijd prachtig om daarin te mogen staan.

Nu mijn recept. Makkelijk daar houd ik van. Maaaaar, oh, zo lekker. En jij, Felix, heerlijk genieten van het mooie Cothen.

Druk de plakjes varkenshaas nog platter. Fruit de ui in wat olijfolie, voeg appel en kerrie toe laat zacht worden en vervolgens afkoelen. Voeg mayonaise en gembersiroop toe en meng dit tot een mooi geheel. Bak de plakjes bacon een beetje krokant en bak de lapjes varkenshaas in wat olijfolie. Snijd de pistoletjes doormidden, besmeer de bovenkant met ketjap en de onderkant met de kerrie-mayonaise. Leg wat Romaanse sla op de onderkant daarna een plakje bacon en vervolgens de lapjes varkenshaas. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Groet met heel veel eetplezier. Irma Grootes-Goes.”

Dank je wel Irma. Een stevig broodje hoor, met meer dan een ons vlees per broodje. Maar het is vakantie! Wie volgt?

Nodig voor 4 personen:

• 400 gr varkenshaas, in plakken van een halve cm dik

• 50 gr bacon

• 1 ui, fijngesneden

• 1 theelepel kerriepoeder

• 4 eetlepels mayonaise

• 1 eetlepel gembersiroop

• 4 pistoletjes

• 4 theelepels ketjap

• Romaanse sla