Lifestyle/Reizen
1807632
Reizen

Hotel van de Week: Toscana Resort Castelfalfi, Montaione

Adembenemend uitzicht

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: Toscana Resort Castelfalfi, Montaione

Je kunt het je op zo’n mooie plek in de Toscaanse heuvels bijna niet voorstellen, maar een jaar of twintig geleden wilde niemand hier wonen. Nadat de sigarenfabriek van Castelfalfi dicht ging, liep het dorp leeg. Touroperator Tui zag zijn kans schoon en kocht het in zijn geheel op.

Na tien jaar van ontwerpen, met de lokale autoriteiten overleggen, bijschaven en uiteindelijk bouwen is Castelfalfi omgetoverd tot luxe resort. Alle huizen werden opgeknapt en verkocht aan welgestelde buitenlanders en een enkele beroemde Italiaan. Winkeltjes heropenden. Er is weer een wijn- en kaaswinkeltje, plus een kroegje voor ochtendkoffie en rond borreltijd een glas wijn.

De sigarenfabriek werd als eerste omgetoverd tot overnachtingsaccommodatie. Het is nu een viersterrenhotel. Voor de gasten die nog meer verwend willen worden, kwam er aan de andere kant van de provinciale weg een vijfsterren nieuwbouw. Het hotel valt in de zachte terracottakleur bijna weg in het bergprofiel.

Als je geen zin hebt om je (huur)auto te starten, kun je je een weekeinde lang uitstekend vermaken op het 1100 hectare grote complex. Met een spa, uitstekende restaurants van pizzeria tot trattoria en à la carte op hoog niveau. Het resort beschikt over meerdere zwembaden. Zowel binnen als buiten en er is een 27-holes golfbaan.

Wie geen golfer is, kan prachtige fietstochten en wandelingen maken. Door de eigen wijn- en olijfboomgaarden of in de beschermde natuurgebieden waar het complex aan grenst. Je kunt er tegen de schemering wilde zwijnen zien rondlopen.

Voor de mooiste attractie van allemaal hoef je het hotel niet eens uit. Vanaf je eigen terrasje bij de kamer, de centrale lobby of op het grote terras heb je een adembenemend uitzicht op de vallei en omliggende bergen.

Vooral bij zonsopgang en -ondergang is het de perfecte plek om voor je uit te staren, bij te praten en volmaakt tot rust te komen. ’s Avonds bij voorkeur met de wijn die ze op het eigen domein maken. Vooral de rode is aan te bevelen.

In ’t kort

Interieur

Moderne Italiaanse chic met marmer.

Ligging

In het hart van Toscane. Op een uur van Siena en Florence.

Service

Vriendelijke ontvangst. Alerte en correcte bediening in de restaurants. Capaciteit van de spa beperkt.

Praktisch

Wie voor een weekeinde komt, vliegt budget op de luchthaven van Pisa.

castelfalfi.com