Lifestyle/Culinair
1809133047
Culinair

Recept van de dag: ovenschotel van aardappel, rode bieten en gehakt

Niets mooiers dan wanneer jullie ingrijpen. Hij heeft het niet gemaakt, dat weet ik zeker, maar dat geeft niet, een lezer liet weten dat zelfs zijn hond niet van mijn Kaukasische spruitensoep zou houden. Jammer. Iris Oosterveld ziet het wel zitten en schrijft: “Mocht je nog eens gekookte bietjes in je boodschappentas tegenkomen, maak dan Red Flannel Hash, een traditioneel gerecht uit Vermont. Heel simpel en heel lekker en een topper in mijn familie en vriendenkring.”

Voor 4 personen heb je nodig:

• 500 gram (runder)gehakt

• 500 gram gekookte aardappelen

• 500 gram gekookte bietjes

• 100 gram boter

• 1 flinke ui

• slag- of kookroom

• peper en zout

Bereiding:

„Hak de aardappels en bieten niet al te fijn en menig ze met het gehakt. Voeg zout en peper toe. Smelt de helft van de boter en fruit daarin de ui. Voeg het vlees/bietenmengsel toe en laat dit 10 minuten meefruiten. Af en toe roeren. Dan overdoen in ovenschaal en bovenkant gladstrijken.

De rest van de boter smelten en flinke scheut room erdoor roeren. Giet dit over het vlees/bietjes mengsel en zet onder een goed hete grill tot er een mooi bruin korstje op is gekomen.

Hierop kun je nog 4 gepocheerde of spiegeleieren leggen.

Probeer maar eens, lekker!”

Dank je, Iris. Dat is een leuke reactie. Lieve lezers, we gaan de herfst in. Wat is jullie favoriete herfstrecept? Vertel het me. f.wilbrink@telegraaf.nl