Nieuws/Lifestyle
1809866
Lifestyle

Recept van de Dag: Indiase kip-goulash!?

Anjum Anand vertaalt de Indiase keuken voor het Westen. Wat in India nog heel heet is maakt ze iets milder, maar ze zegt er wel bij hoe de smaak oorspronkelijk is. Ik heb een van haar boeken, uitgebracht in de BBC-reeks, gevonden in de kringloop en was na een bladzijde al enthousiast. Geen geneuzel van starlets maar een van de grootste en belangrijkste en lekkerste keukens ter wereld binnen handbereik.

Dit recept kwam me overigens heel bekend voor. Het is bijna een kopie van mijn eigen kip met paprika goulash. En ja hoor, daar staat het: Anand noemt het ook bijna Hongaars. Doe gember en knoflook in de blender. Drupje water tot het een dikke pasta is. Bak de ui in de olie, doe het mengsel erbij.

Bij Indiaas kook je steeds tot het vocht uit de olie is. Halve minuut. Korianderpoeder, zout en chilipoeder erbij. Tomaat erbij. Kook flink tot de tomaat in de saus is opgegaan, ook weer bijna ‘droog’ is zelfs. Kip in de saus bakken, water erbij, vijftien minuten laten pruttelen, paprika erbij, weer laten pruttelen, tien minuten en dan de saus nog een flink inkoken, de crème fraîche er door roeren samen met de garam masala. Heel even doorwarmen en serveren met rijst en ernaast een Grolsch 0/0, een vergeten grootheid in alcoholvrijland.

Nodig voor vier personen:

•700 gr kippendijvlees in flinke stukken

•20 gr gember, geschild en in stukjes

•6 tenen knoflook

•1 ui, gesnipperd

•4 theel gemalen koriander

•½ theel chilipoeder

•3 tomaten, in blokjes

•2 rode paprika’s, in stukken

•2 theel garam masala

•4 eetl crème fraîche