Lifestyle/Reizen
1810826
Reizen

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt hun bestemming.

Zoon opzoeken in Minneapolis

Walda: „Onze zoon studeert een halfjaar in Minneapolis in de staat Minnesota. Samen met onze dochter en haar vriend gaan we hem opzoeken. We verblijven daar een week met z’n allen en vervolgens gaan we met z’n tweetjes naar Miami in Florida.

In Minneapolis huren we een auto zodat we veel van de omgeving kunnen zien. We gaan lekker de stad in en er staat een dagje naar Duluth op het programma, dat een mooie plaats schijnt te zijn. We willen naar een ijshockeywedstrijd, daar staat Minneapolis om bekend. We hebben ook al een optreden van een soort Queen-imitatieband geboekt. Het is natuurlijk de stad van Prince, dus we willen zijn huis en opnamestudio’s bekijken.

Na de kou van Minneapolis lekker naar de zon. We hebben allemaal ’laagjeskleding’ in de koffer mee!

We gaan eerst naar Fort Myers, waar we in elk geval de Everglades willen zien. Daarna Key West en dan richting Orlando waar we het Kennedy Space Center en de Universal Studios willen bezoeken.

Het is ons derde bezoek aan Amerika, maar tot nu toe hebben we het altijd met Canada gecombineerd. Eerlijk gezegd een nog leuker land; Canadezen zijn rustiger en wat minder over de top.”

Wie: Jan en Walda Loosman (59 en 55), Den Haag

Naar: Minneapolis & Miami, Verenigde Staten

Accommodatie: hotels

Tijd: drie weken

Reden: familiebezoek/zonvakantie

Ski-inspiratie in Canada opdoen

Monique: „We bieden in Nederland skilerarenopleidingen aan voor mensen die in Canada of Oostenrijk willen werken. We zijn nu op bezoek geweest bij de skiopleidingen in Banff en Fernie in Canada. Deels ter inspiratie: hoe gaan we het volgend jaar weer aanpakken? Maar vooral om ons gezicht te laten zien, kijken hoe het loopt en weer even met iedereen praten. We hebben alle dagen geskied.

Tien jaar geleden, toen we als skileraren in Oostenrijk werkten, leerden we elkaar kennen. Eerst hebben we daar een skilerarenopleiding opgezet en sinds drie jaar bieden we die ook in Canada aan. We overnachtten in Red Tree Lodge in Fernie en in Irwin’s Mountain Inn in Banff, prima hotels waar onze groepen ook verblijven. Een weekje Canada was eigenlijk te kort, maar we konden niet langer weg. We zijn vrijwel de hele winter op reis; straks zitten we alweer in Oostenrijk.

Canada betekent sneeuwgarantie. Als je jezelf in de poedersneeuw wilt verbeteren, is het een aanrader. Fernie wordt de poedersneeuwhoofdstad van Canada genoemd. Het is wat verder weg, maar mensen zijn de laatste jaren op zoek naar alternatieven. We rijden in negen uur naar Oostenrijk, maar je vliegt in tien uurtjes naar Canada!”

Wie: Yuri Bartels (31) en Monique van Bakel (32)

Terug uit: Banff & Fernie, Canada

Accommodatie: hotels

Tijd: een week

Reden: werkbezoek