Nieuws/Lifestyle
1818926
Lifestyle

Filmrecensie: ’The gringo’ ✭✭✭

Steeds verder in de knoop

— Wat: film, misdaad, actiekomedie

— Regie: Nash Edgerton

— Met: David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton

Rodrigo Corea, David Oyelowo and Diego Catao star in Gringo

Rodrigo Corea, David Oyelowo and Diego Catao star in Gringo

De Australische broertje Edgerton timmeren lekker aan de weg in filmland. Joel met name als acteur, Nash aanvankelijk vooral als stuntman. Regisseren doen ze allebei ook. Na zijn veelbelovende debuut The gift (2015) kunnen we van Joel Edgerton binnenkort Boy erased verwachten. Daarnaast speelt hij nu een hoofdrol in The gringo, de tweede speelfilmregie van zijn oudere broer.

Rodrigo Corea, David Oyelowo and Diego Catao star in Gringo

Rodrigo Corea, David Oyelowo and Diego Catao star in Gringo

Harold (David Oyelowo uit Selma) is als werknemer van een farmaceutisch bedrijf loyaal tot in de afgrond. Hij heeft in The gringo nauwelijks door dat zijn baas Richard (Joel Edgerton) en diens geraffineerde rechterhand Elaine (Charlize Theron) enthousiast aan zijn stoelpoten zagen. Wakker wordt hij pas wanneer zij hem plotseling vergezellen op een zakenreis naar Mexico. Waar zij hem vervolgens volledig buitenspel zetten.

Vastbesloten om niet de loser te zijn die Richard en Elaine in hem zien, neemt Harold zijn lot in eigen hand. Hij laat zich zogenaamd ’ontvoeren’ en losgeld voor zichzelf eisen bij zijn superieuren. Een mooi plan, tot duidelijk wordt dat een meedogenloze Mexicaanse drugsbaas het inderdaad op hem gemunt heeft.

Nash Edgerton verloochent zijn achtergrond niet en verwerkte in het kleurrijke The gringo een paar mooie stunts. Helaas liet hij na om in te grijpen in het overvolle scenario, dat nogal opzichtig knipoogt naar Tarantino. Gevolg is dat zijn misdaadfilm zoveel doldwaze verwikkelingen bevat, dat het verhaal steeds verder in de knoop raakt.