Nieuws/Lifestyle
1821808
Lifestyle

Recept van de Dag: asperges met gerookte vis

Een dunne witte nevel vangt de vroege zon en projecteerde al het licht terug naar de aarde waar het op de rijp weerkaatst en de Kromme Rijn-streek in helder zilver zet. Dat is Nederlands licht, het licht van de schilder Pieter Saenredam (overleden 1665). Geen diepe schaduwen en klatergoud maar helder doorzicht tot in de verte. Zo is ook onze smaak. Niet mierzoet maar een beetje zoet, niet roodbrandheet maar een zweempje peper.

Smelt de boter en bak dan de lente-uitjes tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en laat inkoken tot ongeveer twee eetlepels. Roer de crème fraîche erdoor, breng goed op smaak en voeg de nootmuskaat toe. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten sudderen tot het iets dikker is. Roer de dille erdoor. Klein beetje zout, klein beetje peper. Zet weg

Snijd de groene asperges in drieën. Zet met een klein laagje water op en kook beetgaar. Gooi er op de helft van de kooktijd de tuinbonen uit de diepvries bij. Weer aan de kook brengen, nog even koken, afgieten.

Maak de bokking schoon en pluk in stukjes. Maak borden op met asperges, tuinbonen, stukjes bokking en giet er de saus over. Geef er fijne pasta of rijst of couscous of jonge aardappeltjes naast. Plakje citroen en een biertje. Het lijkt waarachtig wel lente. Geweldig met een Belgische Ale van SNAB.

Nodig voor 2 personen:

•2 bokkingen of andere gerookte vis, schoongemaakt.

•16 groene asperges

•200 gr tuinbonen uit de diepvries

•20 gr boter

•6 bosuitjes

•6 eetl vermout

•2 dl crème fraîche

•1 eetl gehakte dille

•zout, peper

Meer recepten van Felix Wilbrink

- Walnotensalade

- Indiase kip-goulash