Lifestyle/Culinair
1823227834
Culinair

In Harderwijk vind je vier (!) toprestaurants op één plein

Ze noemen het ook wel de culinaire gouden vierhoek van Nederland. De Harderwijkse Vischmarkt is het enige plein in ons land met vier sterrenchefs.

Daar is allereerst op nr. 38 ’t Nonnetje van chef Michel van der Kroft, goed voor twee sterren. Schuin daartegenover, op nr. 57, Basiliek van Rik Jansma, sinds 2006 trotse bezitter van een ster.

Steken we de Vischmarkt diagonaal over, dan komen we terecht bij Ratatouille, de zaak van de legendarische meesterkok Wim Zwaart, die ooit in Olivio (thans Basiliek) Harderwijks allereerste ster kookte.

Daar houdt het culinaire feest voor Harderwijk niet op. In Savage, een eindje verderop, is sterrenchef Robert Poel mede-eigenaar en adviseur. Iets minder hoogdravend, maar minstens zo gezellig zijn Chez Brochard en Bistro Vischmarkt. Een tribuut aan de eerlijke traditionele Franse keuken.

En dan mogen we Da Gabriele en Mamta zeker niet vergeten als respectievelijk Italiaans en Indiaas restaurant met een grote reputatie. Wie zo’n zomers verwenavondje op passende wijze wil afsluiten, kan nog terecht bij De Boterlap, meermalen onderscheiden als ‘beste terras van Nederland’.