Nieuws/Lifestyle
1827266
Lifestyle

Recept van de Dag: ei en artisjok

De kassen draaien overuren de laatste weken. En volgende week liggen overal de lentegroentes te pronken terwijl de vorst eigenlijk nog in de grond zit. Hollandse asperges ’van de koude grond’ betekent enorme velden met vloerverwarming. Behoorlijk gestoord, naar mijn mening dan. Gewoon even wachten? Of je neemt groente achter glas.

Grapje in het glas. Volgende week heb ik een groot verhaal over eieren in ons mooie blad VRIJ en voor de foto’s ben ik een hele dag met eieren in de weer geweest. Ik denk dus ei. Ei is omelet. Omelet is tortilla, tortilla is aardappel. Aardappel is nu even saai, dus vervanger is artisjokhart. Een hint asperge in de smaak. Licht en zonnig en dat kunnen we wel hebben, met ‘bewolkt met een bui’ voor de komende twee weken in het vooruitzicht.

Bak artisjok en lente-ui in roomboter. Peper en zout erbij en laat de ui er lang genoeg in om zoet te worden. Kluts de eieren licht. Meng de gebakken uien en artisjokken met het ei. En dan alles in een vrij hoge niet de brede koekenpan. In boter. Rustig aan. Af en toe wat struif van de bovenkant aan de zijkant laten weglopen. Als de bovenkant is gestold, omdraaien en nog even laten staan. Wordt meestal koel gegeten maar dat hoeft niet. Serveer met een kommetje gesmolten roomboter waar je wat groene tabasco in hebt gedaan. Botersla erbij. Of een berg waterkers. Een Jopen Extra Stout in het glas, voor warmte om het hart.

Nodig voor 2 personen:

• 5 grote eieren

• 250 gram artisjokhart in blokjes gesneden

• 1 ui, gesnipperd

• 2 eetl roomboter plus 2 voor de saus

• 10 druppels groene tabasco

• zout en vers gemalen zwarte peper