Lifestyle/Culinair
1828980356
Culinair

Recept van de dag: pinxtos van tonijn uit Baskenland

Hier in Bilbao loopt overal in de stad mij het water uit de mond... Ik mag er drie dagen doorbrengen voor VRIJ en dat betekent veel proeven! Als je het over de Baskische keuken hebt, moet je het ook even hebben over de pintxos; die vreselijk lekkere tapas op een schuin gesneden stokbroodje met een cocktailprikker erin.

Je kunt er eindeloos mee variëren en dat zie je hier in de pinxtos-bars terug. Voor vandaag daarom ook een pinxtos-recept, in dit geval van chef Javier de la Hormaza van bascofinefoods.com. Eenvoudig, maar oh zo lekker!

Nodig voor 4 personen:

- 250 g skipjack tonijn in olijfolie

- 2 sjalotten (gesnipperd)

- ½ rode en ½ groene paprika (fijngesneden)

- groene Manzanilla-olijven (zonder pit)

- 9 el extra vergine olijfolie

- 3 el appel-ciderazijn

- zeezout naar smaak

- stokbrood (dungesneden en geroosterd)

Bereiding

Snijd de tonijn in hapklare stukjes en prik in elk stukje tonijn een cocktailprikker met een ontpitte manzanilla-olijf.

Leg de tonijnstukjes op een bord en schep op elk stuk de gesnipperde gesnipperde sjalotjes en de fijngesneden paprika.

Besprenkel de tonijn met extra vergine olijfolie en appelciderazijn, strooi over elk hapje ook wat zeezout. Serveer de tonijn met wat knapperig dungesneden stokbrood en drink er droge witte wijn bij. Als het even kan, een glas txakoli, die droge, heel licht mousserende wijn uit Baskenland.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop