Lifestyle/Culinair
1831193919
Culinair

Recept van de dag: spruitensoep

Afgelopen week waaide het zo hard, dat het water op de Kromme Rijn de andere kant op leek te stromen. Mijn tuin is totaal onbegaanbaar. Achterin een narcis, ik wilde er haast een paraplu overheen zetten, had ik het maar gedaan, vandaag helt die wel gevaarlijk over. Tijd voor een inwendige opkikker. Wat eten we voor een beetje warmte in het lijf? Juist, spruitensoep.

Nodig voor twee personen:

•200 gr spruiten

•100 gr broccoli-kiem

•2 sjalotjes

•100 gr aardappels

•60 gr ontbijtspek

•1 dl slagroom

•1 theel marmite

•zout en peper

Bereiding:

Bak de spek knapperig, laat even drogen op keukenpapier en verkruimel tussen twee papiertjes met de deegroller. Dan het sjalotje in stukjes snijden.

Doe spruiten en aardappels samen met de ui-stukjes in wat water, laat koken tot ze frisgaar zijn. Doe in de blender en draaien tot het net glad is. Dan wat hete groetenbouillon erbij tot de soep dun of dik genoeg naar je zin is.

Een theelepel marmite erdoor, wat peper. En flink wat broccoli-kiem erover knippen. Serveer met de spekjes voor die liefhebber. Voor de vegetariërs een schepje gekookte gerst. Misschien wat room? Stampvol vitamines, gezond als wat, en je wordt er waterdicht van. Denk ik.