Lifestyle/Thuis & Tuin
1833012856
Thuis & Tuin

Tips om zilvervisjes in huis te bestrijden

Wist u dat zilvervisjes wel 20 eitjes per dag leggen en ze twee à drie jaar oud kunnen worden? Gelukkig zijn er een paar manieren om ze te bestrijden. Zamarra Kok geeft tips.

De eitjes van zilvervisjes komen pas uit als de luchtvochtigheid een maand lang 75 procent blijft. Om ze uit te roeien, moet de luchtvochtigheid in huis worden verlaagd tot onder de 50 procent.

Als je slechts een paar zilvervisjes ziet en je bent er snel bij, dan kun je ze vangen met een vochtige dweil met wat gipspoeder erop. Ook kun je lijmvallen en lokdozen bij de drogist kopen.

Geurblokjes van natuurlijke etherische olie zijn giftig voor zilvervisjes. Ze raken hun reukvermogen kwijt waardoor ze geen voedsel en partners kunnen vinden om zich voort te planten. Etherische oliën waarvan zilvervisjes niet lijken te houden, zijn bijvoorbeeld rozemarijn, citroengeranium, citroen-eucalyptus en Spaanse salie. Je kunt een paar druppels aanbrengen waar je ze vaak ziet.

Heb je last van een heuse plaag, schakel dan een professional in. Die kan met gif spuiten dat ook de eitjes onschadelijk maakt.