Lifestyle/Culinair
1833413885
Culinair

Lifehack: de snelste manier om aardappels te schillen

Gebakken, gepoft, gepureerd, in de vorm van patat of gewoon gekookt: wij kunnen geen genoeg krijgen van aardappels. Maar dat schillen is vaak zo’n gedoe, vooral als je veel aardappels te schillen hebt. Gelukkig is er een heel simpele truc waardoor het schillen veel gemakkelijker en sneller gaat.

Deze lifehack is supersimpel. Dé manier om aardappels sneller van hun schil te ontdoen, is namelijk door een heel dunne snede te maken rondom het midden van elke aardappel. Vervolgens kook je de aardappelen (dus met schil en al) tot ze gaar zijn.

Laat de aardappels vervolgens schrikken onder de kraan. Je zult merken dat je de schil er dan heel makkelijk af kunt trekken.

In de schil koken is gezonder

Eigenlijk kun je de schil van een aardappel gewoon eten, vooral die van een aardappel van de nieuwe oogst. De vitamines en mineralen van een aardappel (en überhaupt van groente en fruit) liggen namelijk voornamelijk direct onder het velletje.