Nieuws/Lifestyle
1839663142
Lifestyle

Recept van de dag: Ierse Shepherd’s Pie

Dit hilarische herfstrecept kreeg ik binnen van vaste gast Mek Meijer: “Mijn favoriete herfst recept is niet uit mijn kookbrein ontsproten maar heb ik ooit opgepikt uit de Telegraaf, afkomstig van ene Wilbrink, die komt er wel! Er is hier dus sprake van plagiaat...... maar omdat ik het er eerlijk bij vertel ook weer niet.... Ik vind het zoooooo’n overheerlijke ovenschotel en met mij velen, dat het beslist nu een plaatsje verdient in jouw rubriek! Afgezien daarvan eenvoudig klaar te maken, en het stikt van de vitamientjes! Hartelijke groet, Maggie”

Nodig voor 4 tot 6 personen:

•500 gr gehakt

•1 grote ui, fijngesneden

•3 grote wortelen, fijngesneden

•300 gr bevroren erwten

•4 takje verse tijm, alleen de blaadjes

•3 eetl bloem

•3 eetl boter

•1 glas rode wijn

•3 dl kippenbouillon

•3 eetl tomatenpuree

•scheutje Worcestersauce

•6 gekookte aardappels, gestampt met een beetje melk

•50 gr geraspte boerenkaas

•zout en veel zwarte peper

Bereiden

In dan hier het recept: Ierse Sheperds Pie, nederig maar geweldig eten. Flinke pint stout erbij. Diep geluk, geloof me. Bak de wortelen in de olijfolie tot ze iets zachter worden. Uien erbij, even laten gaan, dan het vlees. Breng op smaak met zwarte peper en tijm. Voeg de boter en de erwten toe. Bestrooi met bloem en roer door. Dan tomatenpuree, wijn en worcestersaus erbij. De kippenbouillon nu en dan zachtjes doorkoken tot je een dikke vlezige jus hebt. In de ovenschaal, dikke laag geprakte aardappels erover en dan met wat kaas in de oven, 20 minuten ongeveer.