Nieuws/Lifestyle
1842869
Lifestyle

Star Wars: Jedi Challenge

Zo word je een echte Jedi

— In deze rubriek proberen we elke week handige en/of bijzondere gadgets uit. Deze week test Esmee Otter de AR-headset van Lenovo met Star Wars: Jedi Challenge.

Onbevreesd gaat Esmee Otter de slechteriken te lijf met haar lightsaber.

Onbevreesd gaat Esmee Otter de slechteriken te lijf met haar lightsaber.

Als klein kind wilde ik al een lightsaber, een lichtzwaard; toentertijd was dit slechts een fantasie. Vandaag de dag, nu Virtual Reality een bekend begrip is geworden en Augmented Reality voet aan de grond krijgt, wordt die droom werkelijkheid.

Onbevreesd gaat Esmee Otter de slechteriken te lijf met haar lightsaber.

Onbevreesd gaat Esmee Otter de slechteriken te lijf met haar lightsaber.

Met de Star Wars: Jedi Challenge-set kun je jezelf onderdompelen in een sterrenstelsel heel ver weg. Wat heb je nodig? De set, de app en wat ruimte om je heen. De set bestaat uit de Mirage AR-headset van Lenovo, een heuse lightsaber en een tracking-beacon die de beweging van je lightsaber registreert.

Door de Jedi Challenge-app op je telefoon te zetten en die in de headset te schuiven, kun je je eigen woonkamer in een slagveld veranderen. Wel geprojecteerd natuurlijk, dus je hoeft je geen zorgen om troep te maken.

Het spel biedt verschillende uitdagingen: van lightsaber-gevechten met slechteriken als Darth Maul tot het afweren van Battle Droids en bescherming van je basis.

Ook kun je een intergalactisch potje schaak spelen zoals R2D2 en Chewbacca dat op de Millennium Falcon deden. Elke planeet heeft zijn eigen opdrachten die je moet voltooien om zo een sterkere Jedi te worden. ’The Force’ behoort natuurlijk ook tot je krachten.

Het is hierbij belangrijk dat de schermverlichting van je mobiel zo hoog mogelijk staat, dit bepaalt namelijk de sterkte waarmee de beelden voor je worden geprojecteerd. Zorg ook dat je geluid op een normaal niveau staat zodat je gids je de fijne kneepjes van het Jedi-vak kan uitleggen.

Het loont om naar haar te luisteren, omdat soms niet helemaal duidelijk is wat je moet doen. Daar kwam ik vrij snel uit, maar mijn vader – die fervent fan is van Star Wars-franchise en een kostbare verzameling heeft – had daar meer moeite mee.

De lightsaber ligt lekker licht in de handen en heeft, net als de headset, functieknoppen om het spel te besturen. Het wordt aangeraden om de ruimte waarin je speelt, zo gelijkmatig mogelijk te verlichten. Zo voel je je helemaal onderdeel van het donkere sterrenstelsel. Je kunt overigens ook om alle projecties heen lopen om die vanuit verschillende hoeken te bekijken.

De headset werkt momenteel met smartphones als iPhone 6(S), de Samsung Galaxy S7 en de Motorola Moto Z. Die lijst wordt nog uitgebreid zodat je ook met andere modellen een betere Jedi kunt worden dan al je vrienden.