Lifestyle/Culinair
1855368306
Culinair

Dagrecept: Linzensoep met tomaat en kokos

Linzensoep heb je in alle soorten en maten; maar wat ze vaak gemeen hebben is dat ze heerlijk vullend en hartig zijn, waarbij je geen vlees nodig hebt.

Wel is het belangrijk dat je hem goed op smaak brengt, zoals oma Sieglien doet in het fraaie boek Oma’s soep, waarin opa’s en oma’s hun recepten delen.

Verhit eerst de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de sjalot glazig.

Voeg de gember, chilipeper, gemalen koriander en knoflook toe en roerbak nog 3 minuten.

Roer vervolgens het kerriepoeder, kaneel en gemalen komijn erdoor en voeg de tomaten, groentebouillon en linzen toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 20-30 minuten sudderen. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove soep; maak de soep niet te glad, dan blijft hij wat steviger en zie je duidelijk wat je eet.

Roer tot slot de kokosmelk door de soep en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Garneer de soep met gehakte peterselie.

Nodig voor 4 personen:

- 2 el olijfolie

- 1 sjalotje (gesnipperd)

- 2 cm gember (geschild

en fijngesneden)

- 1 chilipeper (fijngesneden)

- 1 tl gemalen koriander

- 2 tenen knoflook

(fijngesneden)

- 1 tl kerriepoeder

- 1 tl kaneelpoeder

- 1 tl gemalen komijn

- 400 g trostomaten

(kleine blokjes)

- 1 liter groentebouillon

- 300 g gedroogde linzen

(gewassen)’

- 100 ml kokosmelk