Lifestyle/Op weg
1865319382
Op weg

Mijn garage

Rik (19): ’Opel Vectra veel leuker dan snelle wagen’

Rik van Hulten: „Ik werd er gewoon verliefd op.”

Rik van Hulten: „Ik werd er gewoon verliefd op.”

Een BMW Compact of een eerste generatie Opel Vectra? Geen moeilijke keuze, toch? Dat vond BMW-fan Rik van Hulten ook; hij ging voor de Opel.

Rik van Hulten: „Ik werd er gewoon verliefd op.”

Rik van Hulten: „Ik werd er gewoon verliefd op.”

Eigenaar

Rik van Hulten (19), student

Auto

Opel Vectra 1.8i GLS

Bouwjaar

1991

Geschatte waarde

3500 euro

Motor

1796 cm3

vier-in-lijn, 90 pk

Toekomst

„De spiegelkappen zitten met tape vast omdat de bevestiging ruim is geworden en de kappen te los zitten. Dat is het laatste

verbeterpunt.”

„Ik heb deze Vectra sinds vorig jaar augustus en sindsdien heb ik er zo’n 10.000 kilometer mee gereden. Mijn eerste auto, een BMW 325, had ik al toen ik nog niet mocht rijden. Daarna ben ik overgestapt op een Opel Astra GTC Turbo. Alle onderhoud heb ik zelf uitgevoerd en de prijzen van de onderdelen vallen mee. Maar rijden was onbetaalbaar.

Mijn vader heeft een bedrijf in landbouwmechanisatie, maar koopt en verkoopt af en toe ook een leuke auto. Er stonden een BMW E36 Compact en deze Vectra. Die zag er eigenlijk saai uit. Maar nadat ik ’m flink had gepoetst, was het een andere auto. Ik werd er verliefd op! De kilometerteller stond ruim onder de 60.000 en ik voelde het ook: de koppeling, het schakelen en sturen voelden als nieuw.

De Compact heb ik zeker overwogen. Maar ik ga graag naar meetings en ik zag me daar niet met een alledaagse BMW als je ook kunt aankomen met een eerste generatie Vectra die er super uitziet, met een origineel spoilertje erop, een rode streep én leuke velgen!

Mensen vragen weleens waarom ik die snellere auto heb weggedaan. Tja, ik had elke maand die kosten en dit is veel leuker dan een auto die je eigenlijk alleen voor de snelheid hebt.

Mijn opa heeft, net als mijn vader en ik, iets met auto’s. Hij woont in een verzorgingshuis en ik haal hem regelmatig op. Eerst met mijn vaders BMW: laag en moeilijk instappen. Opa vindt de Opel leuker en de instap is gemakkelijker.”