Nieuws/Lifestyle
1867567
Lifestyle

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Voetbaluitje naar Londen

Hans: „Het plan was om met z’n vieren een voetbalwedstrijd in Londen te gaan zien. Dat gaat nog steeds door, maar het loopt anders. Een van ons heeft een seizoenskaart voor Tottenham Hotspur en kon kaarten voor de wedstrijd tegen Newcastle United regelen. We zouden er een nachtje aan vastplakken en dan de volgende dag weer teruggaan.

Maar de wedstrijd werd van zaterdag naar vrijdag verschoven, waardoor we de vlucht moesten aanpassen en een extra nacht moesten bijboeken.

Op zich prima, maar begin deze week kregen we een mailtje dat de wedstrijd helemaal is uitgesteld... Het ticketgeld konden we terugkrijgen, maar we hadden natuurlijk al de vlucht en het hostel geboekt, dus we gaan gewoon. Nu hebben we kaarten voor Fulham tegen Queens Park Rangers. Ook leuk, maar toch anders dan dat je in het Wembley-stadion zit.

Verder willen we veel van de stad zien: London Eye, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Tower Bridge. Ik ga voor de eerste keer naar Londen. Ik zie tegen de vlucht op. Ik ben zelfs weleens in mijn eentje per trein naar Berlijn gereisd terwijl de rest vloog. Maar mijn drang om de wereld te zien, is groter dan m’n vliegangst!”

Wie: Hans van Hemert (43) en vrienden, Maasland

Naar: Londen, Groot-Brittannië

Accommodatie: hostel

Tijd: 3 dagen

Reden: voetbalwedstrijd

In een sneltreinvaart door IJsland

Annie: „We wilden graag naar het ruige, ongerepte IJsland. Twee van onze kinderen waren mee. We hadden een heel druk programma omdat we zoveel mogelijk wilden zien.

Meteen na de landing zijn we met een gehuurde auto naar de Blue Lagoon gereden. Dat geothermische bad moet je natuurlijk hebben bezocht, lekker ontspannend na de vliegreis. Vervolgens hebben we Reykjavik een beetje verkend.

De volgende dag reden we de Golden Circle-route waarbij je langs drie hoogtepunten komt. We voelden ons net een stel Japanners: auto uit, foto’s maken en weer door. Maar vanwege de auto konden we ons eigen tempo bepalen, bijvoorbeeld als we een mooie wandeling wilden maken. The Lava Centre is net nieuw en heel interactief. Fantastisch!

Je ontdekt van alles over de geschiedenis van IJsland, maar ook over hoe aardbevingen en kraters ontstaan. Indrukwekkend!

De dag erop zijn we helemaal naar de noordwestkant gereden om de kliffen en de vuurtoren te bekijken. We dronken een kopje koffie in een trendy restaurant in de middle of nowhere. Mijn dochter en ik zijn ook nog op pad geweest om het noorderlicht te zien. We zagen niet echt de kleuren, maar wel het effect. Heel bijzonder!”

Wie: Dirk-Jan (57) en Annie Bos (58)

Terug uit: Reykjavik, IJsland

Accommodatie: Fosshotel

Tijd: 3 dagen

Reden: stedentrip