Lifestyle/Thuis & Tuin
1874744921
Thuis & Tuin

5 x tips van Zamarra om je schoenen te poetsen

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn glanzend gepoetste schoentje. Geef eens toe, hoe vaak poetst u uw leren schoenen? Veel mensen wachten te lang waardoor het leer kaal wordt. Vijf tips van Zamarra Kok.

1. Elke maand poetsen met een schoencrème, schoensmeer of lederwax is voldoende.

2. Breng kleine hoeveelheden crème, smeer of wax gelijkmatig met een borstel op de schoenen aan. Geen doekje gebruiken, dan verdwijnt het grootste deel van de substantie in de doek.

3. Vergeet niet om de randen en naden goed in te smeren. Gebruik zeker niet te veel schoencrème, dat smeert het leer dicht waardoor het niet meer kan ademen. De poets moet in het leer trekken en niet op de schoen blijven zitten.

4. Zijn de schoenen heel kaal geworden, dan kun je dit bijwerken met een kleurcrème. Deze bevat veel meer kleurpigmenten dan een schoenpoets, waardoor de dekking groter is en kleine beschadigingen verdwijnen.

5. Laat schoenen na het insmeren een kwartiertje drogen. Dan met een uitpoetsborstel flink uitpoetsen zodat ze mooi gaan glanzen. Ten slotte insprayen met een protectorspray om ze tegen regen en strooizout te beschermen.