Lifestyle/En route
1876033549
En route

Rijkswaterstaat mag vluchtstrookrijder voortaan ook beboeten

Om de snelweg veiliger te maken, krijgt de weginspecteur met de status van Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) twee extra bevoegdheden. Asociale automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kunnen vanaf vandaag ook door Rijkswaterstaat bekeurd worden.

Automobilisten die onjuist gebruikmaken van de vluchtstrook kunnen vanaf vandaag een prent krijgen van een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Ook vrachtwagens die de hoogteoverschrijdingen bij tunnels negeren, kunnen door hen staande worden gehouden.

Opmerkelijk is dat overtreders in de eerste situatie niet van de weg af worden gehaald door een weginspecteur. „Dat kost teveel tijd en zit niet in ons takenpakket”, zegt woordvoerder Marah Michel tegen Autovisie. „Zien we een overtreding, dan noteren wij het kenteken en wordt de boete later op de deurmat bezorgd.” Bij de genoemde overtreding van vrachtwagenchauffeurs overhandigt de BOA wel direct een boete (tussen de €470,- en €1.000,-).

Overigens heeft nog lang niet elke weginspecteur de status van BOA. Wilt u weten waarom? Lees dan verder op autovisie.nl.