Lifestyle/Reizen
1880461512
Reizen

Veel vakantiegangers willen terug naar dezelfde bestemming, maar waarom eigenlijk?

Ben jij iemand die zo veel mogelijk van de wereld wil zien en het liefst altijd naar een andere vakantiebestemming gaat, of keer je juist graag terug naar een bepaalde plek? Mocht dat laatste het geval zijn; dan ben je zeker niet de enige. Het merendeel wil terug naar dezelfde vakantiebestemming, zo blijkt. Maar wat is daar de voornaamste reden van?

Hoe ouder de vakantieganger, hoe hoger het percentage dat terug wil naar dezelfde bestemming, stelt boekingswebsite Vakantiediscounter op basis van een een enquête die is gedaan onder 1284 reizigers.

Tussen de 15 en 25 jaar wil 69% terug naar dezelfde bestemming. Van reizigers ouder dan 65 jaar wil maar liefst 84% terug naar dezelfde plek.

Goed weer doorslaggevend

Waarom is dat zo? Men kon aangeven waarom zij graag terug willen naar een vakantiebestemming. Daarbij konden ze meerdere redenen aangeven. Vooral goed weer (62%) blijkt een reden te zijn om niet voor een andere bestemming te kiezen.

Zodra we ons op een bepaalde plek thuis voelen (53%), vergroot dat ook de kans om terug te gaan. Lekker en goed eten (52%) speelt ook een rol, evenals een gastvrije bevolking (49%).

Vakantiegevoel

Helaas maar waar: veel Nederlanders verliezen dat fijne vakantiegevoel al snel zodra de vakantie er weer op zit: 81% zegt na twee dagen alweer volledig in de dagelijkse sleur te zitten. Niet zo gek dus dat 24% van de ondervraagden alweer een nieuwe vakantie op de planning heeft staan.