Nieuws/Lifestyle
1890409
Lifestyle

Recept van de Dag:

Op gewicht-salade

Altijd op zoek naar iets lekkers kwam ik op FoodSwitch.nl terecht. Dat is van Jenny de Rooy en haar missie is mensen te helpen afgevallen te blijven. Dat is grappig, want ik ben de afgelopen maanden meer dan 15 kilo afgevallen, met lekker eten, geloof me, maar ik weet beter dan wie dan ook hoe snel je in oude gewoontes vervalt.

Teveel lekker eten. Zakkie pinda’s op de bank, nog een stukje kaas voor het slapen gaan, noem het maar op. En ik kon zowaar bij dit recept, zonder dat ik een boekje moest kopen of lid moest worden. Dat boekje kwam pas toen ik dit recept al had gepikt. Dank je wel Jenny.

 Bekijk ook: 

 Ja! Saté! 

Kook de linzen in 25 minuten gaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes, snij de steel in stukjes en stoom in 5 min. beetgaar. Doe broccoli in een grote saladekom. Halveer de cherrytomaten, snij de avocado en paprika in blokjes. Voeg de paprika’s toe. Rucola erbij. Beetje daslook? Maak de walnoten fijn met je handen en strooi dat over de salade. Meng de mosterd door het limoensap en klop de olijfolie erdoor. Hak de koriander fijn en strooi over de salade.

 Bekijk ook: 

 Tomaten roosteren 

Nodig voor 2 personen:

•100 gr kleine groene linzen droog

•200 gr broccoli

•200 gr cherrytomaten

•1 avocado

•1 gele paprika

•1 rode paprika

•75 gr rucola

•2 handjes walnoten

Dressing:

•150 ml olijfolie

•mespuntje mosterd

•2 eetl verse koriander, gesneden

•½ limoen