Lifestyle/Reizen
1891014056
Reizen

Is dit dé truc om in het vliegtuig een rij voor jezelf te krijgen?

Onlangs schreven we al over een travelhack met een kussensloop waarover men op TikTok niet uitgesproken raakte. Nu zijn er nieuwe hacks die de gemoederen bezighouden.

Ervaren reiziger Chelsea Dickenson deelt op sociale media haar truc om een hele rij in het vliegtuig te krijgen voor haar en haar medereiziger. Het beste van dit alles is misschien nog wel dat je er niet eens extra geld voor neer hoeft te leggen.

Benieuwd naar Dickensons eerste reishack? Komt-ie: zodra Dickenson de vliegtickets koopt, boekt ze één stoel bij het raam en één aan het gangpad in dezelfde rij. Volgens de Britse is de kans heel groot dat iemand die alleen reist die middelste stoel níet boekt en liever op een andere rij gaat zitten.

Dickenson zegt deze truc al een keer of tien te hebben gedaan. „Met een slagingspercentage van 60%”, zo geeft ze toe. „De keren dat het mislukte, was omdat de vlucht helaas volgeboekt was. In dat geval is het onmogelijk om een stoel vrij te houden.”

Rij 13

Bij veel luchtvaartmaatschappijen ontbreekt rij 13 in hun vliegtuigen, maar mocht die er op jouw vlucht wel zijn (en je bent niet bijgelovig), dan raadt Dickenson aan stoelen te reserveren op die rij. „Veel mensen willen daar niet zitten omdat ze bang zijn dat het ongeluk breng”, zo redeneert ze.