Nieuws/Lifestyle
1893402626
Lifestyle

Dagrecept: Herfstpasta met kastanjes en hazelnoten

Als ik in deze periode kastanjes zie liggen, denk ik terug aan die leuke spinnenwebben die we als kind in elkaar knutselden. Kastanjes eten was bij ons thuis niet zo gebruikelijk; ik at ze voor het eerst in Malaga, waar ze op straat heerlijk worden geroosterd en verkocht.

U kunt voor dit recept (van Martha Stewart) kastanjes kopen, al is rapen natuurlijk leuker! Wel opletten dat u alleen tamme kastanjes raapt, de wilde zijn bitter en maken misselijk. Kerf een kruis in de kastanjes en pof ze 15-20 minuten in de oven (200 graden), laat afkoelen en pel ze. Breng een pan met water, 1 el zout en olijfolie aan de kook.

Verhit boter en 2 el olijfolie zachtjes in een koekenpan en voeg de sjalotjes en kastanjes toe. Als de sjalotjes zacht/glazig zijn, kunnen de wijn, bouillon en room erbij; vuur omhoog en voor een derde inkoken. Kook de pasta en giet af, draai het vuur onder de saus omlaag en roer de gehakte hazelnoten, tijm en peterselie erdoor.

Breng op smaak, laat nog 2 minuten pruttelen, roer de pasta erdoor en haal van het vuur. Garneer met pijnboompitjes en peterselie. Pure herfst op je bord.

Nodig voor 3-4 personen:

- 8 flinke kastanjes (geroosterd, gepeld, in vieren)

- 2 sjalotten (fijngehakt)

- 60 ml droge witte wijn

- 200 ml kippenbouillon

- 60 ml room, 4 el olijfolie

- 250 g pappardelle

- 1 el ongezouten boter

- 75 g hazelnoten (geblancheerd, geroosterd, gehakt)

- 25 g pijnboompitten

(geroosterd)

- 1 el verse tijm

- 1 el zout, zwarte peper

- 3 el peterselie (gehakt)