Nieuws/Lifestyle
1895546
Lifestyle

Recept van de dag

Knapperige kipragout

Dit weekeinde schoof een zoon van mevrouw Wilbrink aan. Dat is heel goed nieuws voor mij want hij is kok. Ik was bezig met een kipragout. Terwijl ik de restjes van een paaskip in stukjes sneed, redde hij de huid die ik al wilde weggooien. In de hete oven bakte hij de huid op een keukenpapiertje binnen een kwartier krokant. Daarna het knapperige vel in kleine stukjes gesneden en weer over de ragout gestrooid. Geweldig. Geen zout nodig, en een kraakje in de ragout.

Nodig voor 4 personen:

• 2 tot 400 gr gegaard kippenvlees, geplukt of in kleine blokjes

• 1 ui, gesnipperd

• 3 theel kerrie

• 1 theel marjolein

• witte peper

• 2 eetl roomboter

• 3 eetl boekweit

• 3 dl volle melk

• 200 gr doperwten uit de diepvries

De ragout dit keer met een lekkere kerrie van Sonnentor. Dan moet je wel naar Duitsland omdat de importeur er niet in slaagt dit topproduct in Nederland te slijten. Je schaamt je rot. Wie heeft er nog tips over lekkere kerriemixen? Welke en waarom? Dan gaan we ons daar een paar dagen mee bezig houden.

Bereiding:

Zweet een ui in de boter. Beetje marjolein erbij. Dan de kerrie, altijd even meebakken om de smaken en geuren vrij te krijgen. De stukjes kip erin. En als alles warm is de boekweit. Giet er de melk bij. Roer en breng aan de kook. Dan zie je al snel of het te dik of te dun is. Beetje melk of boekweit erbij, zout. Laat een kwartier op een laagste pitje heel zachtjes bluppen.

Vroeger serveerde men dit met doperwten erin. Ach, waarom ook niet. Zo uit de diepvries meebluppen.

Serveer met rijst en een Royal Rha van Bronckhorster in het glas. Puur grapefruit.