Lifestyle/Reizen
1895711
Reizen

Hotel van de week: Hotel de JoBo, Parijs

Heerlijke kitsch in Le Marais

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: Hotel de JoBo in Parijs.

Midden in de hippe wijk Le Marais, ook wel bekend als de Amsterdamse Pijp van Parijs, ligt een verborgen schat genaamd Hotel de JoBo. JoBo is een afkorting voor Joséphine Bonaparte, de eerste vrouw van Napoleon. Zou zij in dit tijdperk hebben geleefd, dan zou haar Instagram-account zonder twijfel @jobo zijn geweest!

Dit viersterrenhotel is een ode aan Joséphine en haar elegante, uitgesproken stijl. Het is volgens de uitbaters van het hotel dan ook aan haar te danken dat er luipaardprinttapijt bestaat.

Over prints gesproken: de toon wordt meteen gezet vanaf het moment dat we de entree passeren. Een tent in Napoleonstijl verwelkomt ons door een regen van rozen en het personeel is erg vriendelijk. Eenmaal binnen slaat het Franse rock-’n-rollgehalte toe en worden we al snel naar onze kamer geleid.

De 24 hotelkamers hebben vier verschillende thema’s en deze worden erg serieus genomen. Van de Franse revolutie tot het luchtmachtsymbool, rozen & kant en uiteraard het Somalische luipaard.

De koffers gaan in de compacte lift naar boven, wij nemen de trap. Waar ons overigens een kleurrijke verrassing te wachten staat: de gehele trappengang is geschilderd in onze favoriete kleur: roze.

Zodra wij kamer 204 openen, is het direct duidelijk welk thema wij toegewezen hebben gekregen. Mijn jas camoufleert direct wanneer ik de kamer in loop. Van het behang tot de gordijnen: we verdrinken bijna in de luipaardprint! Onze badkamer is voor Franse begrippen zo groot als een balzaal en straalt elegantie uit.

De volgende dag worden we wakker als echte Parisiennes. Het bed zouden we het liefst naar huis sturen, zo lekker slaapt het.

 Bekijk ook: 

 Luxe en levenslust 

Het petit-déjeuner laten we in stijl op de heerlijk kitscherige kamer bezorgen. De minicroissants, overheerlijke koffie en yoghurt met vers fruit worden – hoe kan het ook anders – op een dienblad met luipaardprint geserveerd.

Dat dit hotel oog voor detail heeft, is duidelijk!

In ’t kort

Interieur

Hippe Franse kitsch met een klassieke twist.

Ligging

In het hart van Parijs, midden in de wijk Le Marais.

Service

Vriendelijk personeel. Klant is koning, van begin tot einde.

Praktisch

Alleen een ontbijtbuffet en bar aanwezig, maar er liggen vele restaurants op loopafstand.

hoteldejobo.paris