Nieuws/Lifestyle
1896660
Lifestyle

Lezersvragen aan huishoudexpert

Weg met die putlucht!

Huishoudexpert Zamarra Kok beantwoordt elke week in VRIJ vragen van lezers over een huishoudprobleem. Dit keer: ’Hoe verwijder ik weervlekken, kom ik af van die nare putlucht bij de wasmachine en krijg ik die grijze waas van mijn hardhouten tuinmeubelen?’

Weervlekken

Mevr. A.C. Marinus-Kruyt: „Ik dacht dat HG een middel had om weervlekken uit overgordijnen te verwijderen, zoals in onze stacaravan. Maar ik heb niets kunnen vinden.”

Zamarra: „Voorheen was er HG Vlekweg voor weervlekken in textiel, maar dat is blijkbaar uit de handel genomen. Schoonmaakazijn is ook prima en goedkoop. Laat de overgordijnen een paar uur in half water, half azijn weken en was ze daarna in de machine.”

Putlucht

Hans Speerstra wil graag zijn oplossing voor putlucht in of bij de wasmachine delen.

Zamarra: „Wij hadden vele jaren last van stank. De oorzaak bleek te liggen in de afvoerslang die heel nauw sloot in de afvoerpijp. Bij het leegpompen blaast de laatste lucht het water uit de zwanenhals, met een putlucht als gevolg. De oplossing was de pijpdiameter groter maken.”

Vergrijzing

Dhr. Van der Pruim: „Mijn hardhouten tuinmeubels zijn helemaal grijs geworden. Ik gebruik liever geen agressieve middelen.”

Zamarra: „Hornbach hout- en WPC-vernieuwer is vrij van chloor en formaldehyde en biologisch afbreekbaar. Hiermee kunt u de warme houttint weer terugbrengen. Ik raad u aan om uw tuinmeubels daarna met hardhoutolie te behandelen.”

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar [email protected]