Nieuws/Lifestyle
1900905
Lifestyle

Recept van de dag

Linzen voor het aardse

Omdat we tegenwoordig allemaal Inca-vogelvoer eten omdat we denken het milieu dan niet te schaden, krijgen jullie van mij een recept voor worstjes met linzen. Worstjes van een echte slager hoop ik dan. Oh, en van varkensvlees, als het even kan. Die smaken lekker een beetje vettig. Neem rode linzen. Snel gaar.

Nodig voor 4 personen:

•8 varkensworstjes

•1 ui

•6 kruidnagels

•1 liter water

•Bouquet garni

•300 gr rode linzen

•30 gr boerenboter

•Zout, peper

•2 bosjes raapstelen

•1 rode peper, in dun gesneden

Bereiding:

Pak een ui en prik er de kruidnagels in. Maak een bouquet garni, dat zijn alle geurende heerlijke tuinkruiden die je maar kunt vinden, in een bosje bij elkaar en met een touwtje vastgebonden. Kun je het straks gemakkelijk uit het water vissen.

Oké, oké, tijm, peterselie en laurier. Minstens. Rozemarijn is ook lekker erbij. Dragon, mmm. Zet water op, ui erin, bouquet en linzen erbij. Kwartier zachtjes koken is voldoende. Giet af, ui weg, garni weg.

Boter bij de linzen, wat zout, wat peper, een paar druppels groene tabasco, beetje citroenrasp en heel even de staafmixer erdoor. Het moet luchtig blijven. Doe de linzen in een ovenschaal. Worstjes er op, op 180°C de oven in. Half uur moet genoeg zijn.

De jus ligt op de linzen, de worstjes glimmen je mooi bruin tegemoet. Jazeker, gezond groen erbij. Raapstelen wassen en uitschudden, grof snijden en razendsnel met een rood pepertje door de wok. Maak aan, als het vuur uit is, met wat walnotenolie en citroensap.

En daar drinken we een extra stout van Jopen bij, voor dat aardse gevoel!