Nieuws/Lifestyle
1905418
Lifestyle

Recept van de dag

Geliefde asperges

En nu is het eindelijk echt aspergetijd. Ze schieten met dit warme weer de grond uit. Mag ik jullie er nog even op wijzen dat wanneer je van echt lekker houdt, je gewoon bij de teler langs moet gaan? Goedkoper dan in de super en als het goedkoper in de super is, dan is er iemand niet betaald.

Zo zit het in de boze supermarktwereld. Maar er is nog een voordeel: asperges die bij elkaar horen: allemaal van dezelfde grond. De bossen uit de supermarkt zijn op maat gesorteerd en daar zitten asperges uit west en oost door elkaar. Dus alle reden op zoek te gaan naar een teler bij je in de buurt.

Nodig voor 2 personen

• 800 gr asperges

• 200 gr gerookte ham in dunne plakken

• 2 eieren

• 60 gr boter

• bosje peterselie

• 6 blaadjes daslook

Bereiding

En klaarmaken? Schillen, kontjes er af, water opzetten met een met een beetje foelie, een beetje zout, en een klontje boter. Laat de asperges 5 minuten koken, draai het vuur uit en laat in het hete water garen tot je tevreden bent. Belangrijk: smelt de boter zachtjes en klaar deze.

Kook de eieren, en voor mij moeten dat eieren zijn die van binnen net nog zacht zijn. Doorsnijden en naast de afgegoten asperges leggen. Maar nu: snij de daslook ragfijn. Hetzelfde met de peterselie. Meng met de warme boter. En giet over de asperges. Daarbij natuurlijk de gerookte ham waarbij de slager staat te glimmen van trots.

En een amber bier erbij zoals een Palm. En het werd stil aan tafel.