Nieuws/Lifestyle
1905999
Lifestyle

Filmrecensie: ‘Rampage: Big meets bigger’ ✭✭✭

Monsters in Amerika

— Wat: gameverfilming, actie

— Regie: Brad Peyton

— Met: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman

Dankzij zijn postuur, zijn charme en zijn humor is Dwayne ‘The Rock’ Johnson een van de best betaalde acteurs ter wereld. In de gameverfilming Rampage: Big meets bigger heeft hij al die kwaliteiten hard nodig.

Johnson speelt Davis Okoye, de gepassioneerde verzorger van de witte gorilla George, met wie hij in gebarentaal communiceert. Tot de resten van een ruimtelaboratorium neerstorten in het apenverblijf. Blootgesteld aan een experimenteel genetisch wapen dat aan boord was, wordt gorilla George niet alleen tien keer zo groot, maar ook vele malen agressiever.

De gorilla is niet het enige dier dat met het wapen in aanraking komt. Door versnelde genetische manipulatie ontstaan nog 2 andere moordende megamonsters, die net als de aap koers zetten naar Chicago, aangetrokken door een radiobaken van het bedrijf dat het wapen ontwikkelde. Geholpen door biotechnoloog Naomi Harris en federaal agent Jeffrey Dean Morgan moet Okoye een ramp zien te voorkomen. Een kansloze missie, als hij niet ook de dol geworden George aan zijn kant weet te krijgen.

Regisseur Brad Peyton regisseerde eerder het Johnson-vehikel San Andreas. Net als de genetisch gemanipuleerde monsters is dit nieuwe avontuur daarbij in elkaar geknutseld uit tweedehands onderdelen. Toch komen de makers door de knipoog en de glimlach van de hoofdrolspeler nipt weg met alle spectaculaire kolder, zwaar leunend op inwisselbare digitale effecten.