Lifestyle/Culinair
1909084354
Culinair

Lifehack: 3 x (goede) manieren om aardbeien te bewaren

In de koelkast, de vriezer of gewoon op het aanrecht. Hoe bewaar jij je aardbeien? Er is niet één goede manier om ze te bewaren. Het is namelijk sterk afhankelijk van wanneer je van plan bent om ze te eten of gebruiken. In dit artikel vertellen we je er meer over.

1. Op het aanrecht

Heb je een bakje aardbeien gekocht en ben je van plan om ze dezelfde dag nog te gebruiken? Bewaar ze dan in het doosje op het aanrecht. Het is niet nodig om ze gekoeld te bewaren omdat je ze toch binnen een aantal uur gaat eten en in de tussentijd is de kans klein dat ze beschimmelen.

2. Koelkast

Als je de aardbeien iets langer wilt bewaren kun je ze het beste in de koelkast leggen. Haal ze uit het oorspronkelijke doosje en leg ze in een bakje met een laagje keukenpapier om zo eventueel vocht op te vangen. Bedek het bakje met een deksel, maar druk niet dicht zodat er nog lucht bij kan.

3. Vriezer

Heb je nog geen idee wanneer je ze gaat gebruiken? Dan is de vriezer je beste vriend. Snijd de aardbeien in plakjes en vries ze op een bakblik (in een enkele laag) in. Bewaar wanneer ze bevroren zijn in een druk-en-sluitzakje en je kunt wanneer je wilt een portie pakken.

Was de aardbeien in alle gevallen pas wanneer je ze eet, want het zijn net sponzen die al het vocht opzuigen. Verwijder ook pas de kroontjes als ze je gebruikt. Bovendien belangrijk: controleer altijd je doosje op verstekelingen! Eén rotte aardbei kan namelijk al snel de rest aansteken.