Lifestyle/Culinair
1909697518
Culinair

Dit is waarom topkok Bjorn Massop zo dol is op de eenpanspasta

Topkok Bjorn Massop, dit jaar onderscheiden met Michelins groene ster, werkt keihard in de keuken van Lokaal in Doetinchem. Eenmaal thuis is hij juist aardslui als het op koken aankomt. En als het dan toch moet, maakt hij One Pot Pasta.

Massop: “Het merendeel van de mensen thuis maakt pasta en de saus in aparte pannen, maar pasta kun je prima als een eenpansgerecht maken. Smaakvoller en bovendien minder afwas”.

Bereiding:

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg tijm van 3 takjes, rozemarijn van 2 takjes en 1 geplette knoflookteen toe. Smoor ca. 5 min. op laag vuur en haal kruiden en knoflook eruit.

Zweet daarna 2 gesnipperde uien in dezelfde olie. Aan deze basissaus kun je naar eigen inzicht schelpen (bv. mosselen, kokkels) of tomatenpassata toevoegen, als er maar voldoende vocht in zit.

Roer er daarna verse pasta doorheen en gaar die een paar minuten in de saus. Door het zetmeel van de pasta zal de saus binden. “Supersimpel en superlekker!”