Nieuws/Lifestyle
1930682903
Lifestyle

Extra hulp voor je adoptiehond

Er zijn veel buitenlandse honden die een Nederlands baasje krijgen toegewezen. Maar de adoptie van een zo’n hond is soms lastiger dan je denkt. Verhuisdieren.nl brengt hierover daarom een gratis magazine uit; dierenarts Piet Hellemans legt uit waarom alle hulp welkom is.

„Veel honden uit het buitenland zijn getraumatiseerd”, vertelt Hellemans. „Soms zijn ze slecht behandeld, of zijn er stenen naar ze gegooid. Ze hebben nooit lieve mensen gekend en moeten weer leren dat mensen ook leuk en lief kunnen zijn en dat angst niet nodig is.”

Socialiseren

Ze hebben als pup bovendien nooit leren socialiseren met mensen. „Je ziet dat deze honden daarom eerst bij een ervaren gastgezin wordt ondergebracht – liefst met meerdere honden – totdat ze bij hun nieuwe baasje worden geplaatst. Een gastgezin kan ontdekken in wat voor een omgeving - druk, of rustig, met of zonder kinderen - zo’n hond het meest op zijn plek is. ”

Ook na het wennen bij een gastgezin kan het even duren voordat een zwerfhond het vertrouwen in mensen terug heeft gevonden. Hellemans „Soms duurt dit wel zes maanden, maar als zo’n beestje eenmaal is gewend, zal hij of zij ontzettend veel dankbaarheid tonen. Je geduld wordt dubbel en dwars beloond!”

Training

Ook blijft het handig om alsnog een hondentraining te volgen met het hele gezin. „Zowel baasje als dier hebben hier veel baat bij, en de onderlinge band wordt alleen maar versterkt!”

Je kunt het online magazine over buitenlandse honden, met ervaringen van baasjes en tips van deskundigen, hier downloaden.