Lifestyle/Culinair
1937020584
Culinair

Dagrecept: Koreaanse kipspiesjes

De Koreaanse keuken is heerlijk, met kruidige en soms pittige gerechten; ik heb om de hoek ook een Koreaanse supermarkt waar je allerlei fijne producten/delicatessen kunt halen, zoals pittige kimchi (gefermenteerde kool).

Voor deze Koreaanse kipspiesjes uit het nieuwe boek Spiesjes (Carrera Culinair) van Julius Jaspers heb je geen onbekende, exotische producten nodig. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Laat de kip in een ziplock-zakje minimaal 2 uur marineren, langer marineren is natuurlijk lekkerder.

Laat de kip uitlekken en rijg het vlees aan de satéstokjes. Giet de marinade door een zeef en laat tot de helft inkoken. Stook de barbecue naar de juiste temperatuur van 220 graden of medium hoogte op indirect vuur, met plate setter en opvangbak. Misschien ten overvloede: een plate setter is een keramische schijf die je als hitteschild tussen het vuur en je rooster met vlees plaatst. Zo verbranden je gerechten niet.

Gril de kipsatés 10 minuten om en om krokant en bestrijk ze tussendoor regelmatig met de ingekookte marinade. Uiteraard kun je de spiesjes ook grillen op het fornuis of in de oven.

Nodig voor 12 spiesjes:

- 600 g kippendijfilet

(in blokjes van 2 x 2 cm)

- 1 ui (gesnipperd)

- 3 cm gember (geschild, geraspt)

- 3 tenen knoflook (geperst)

- 90 ml sojasaus (light)

- 1 el bruine basterdsuiker

- ½ el sesamolie

- ¼ tl gemalen zwarte peper