Nieuws/Lifestyle
1944762802
Lifestyle

Dagrecept: Snel en kruidig gehakt uit Mexico

Het is alweer een tijd terug dat we iets met gehakt hebben gebracht, en waarom niet op zijn Mexicaans; met de drie k’s (knoflook, komijn en koriander), tomaat en aardappeltjes?

Dit is zo makkelijk dat het echt niet loont om in de winkel een kant-en-klaarpoedertje te kopen; dat bestaat voornamelijk uit zout en je bent relatief duur uit. Dat geldt ook voor bouillon(blokjes) trouwens. Als je tijd hebt, is zelf maken een aanrader.

Door naar het Mexicaanse gehakt! Verhit een grote koekenpan en voeg de zonnebloemolie toe als deze heet is; 1 el olie zou genoeg moeten zijn. Rul het gehakt en voeg de uien, tomaat, knoflook, en komijnpoeder toe. Wie van pittig houdt, kan er wat chilivlokken, chipotle of jalapeño bij doen. Laat het 10 minuten pruttelen en breng eventueel verder op smaak met zwarte peper. Voeg de blokjes aardappel, stukjes paprika en runderbouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur omlaag en laat nog 20 minuten sudderen totdat de aardappeltjes gaar zijn.

Vergeet niet tussendoor te roeren. Meng voor het opdienen koriander door het gehakt en serveer met rijst of tortilla’s. Een beetje zuur erbij is ook wel lekker; ingelegde komkommer bijvoorbeeld.

Nodig voor 4 personen:

- 500 g rundergehakt

- 2 aardappelen (iets krui-

mig, geschild, in blokjes)

- 2 grote tomaten (gepeld en

ontpit, klein gesneden)

- 1/2 ui (gesnipperd)

- 1/2 rode paprika

(klein gesneden)

- 2-3 tenen knoflook

(fijngesneden)

- 1 tl komijnpoeder

- 200 ml runderbouillon

- 1 el zonnebloemolie

- verse koriander