Nieuws/Lifestyle
1951855226
Lifestyle

Recept van de dag: Meloensalade

Er zullen vandaag maar heel weinig mensen aan een warme maaltijd denken. Toch, riep hij, en vooral naar de ouderen, vergeet niet te eten. Dagenlang geen trek, alleen maar hapjes eten en je weerstand gaat gewoon achteruit en dat kunnen we dezer dagen niet hebben.

Meloen en ham en sla. De serranoham dient als eiwitbron. Van de meloen en de ham krijg je trek. Gebruik dit als een salade bij een omelet bijvoorbeeld of als hoofdmaaltijd maar dan flink wat noten of walnoten erbij.

Maak de dressing door balsamico, mosterd, zout, peper, olijfolie, een bosuitjes en wat peterselie heel goed te mengen. Laat staan, de smaken worden er beter van.

Voor de pret neem je twee soorten meloen, de cantalope en galia. Dan proef je het smaakverschil ook eens. Dan echte botersla, rucola en wat rode sla, sorteren, schoonmaken, de blaadjes op gelijke grote scheuren. De serranoham bak je uit. Zonder toegevoegd vet. Vind je serrano te duur dan neem je gewoon ontbijtspek. Ook prima, iets langer laten uit bakken.

Eventuele noten nog even meebakken en dan het geheel mengen en goed omscheppen. Sterkte!

Nodig voor vier personen:

Voor de dressing:

•3 eetl witte balsamico

•1 theel mosterd

•zout, peper

•4 eetl goeie olijfolie

•2 stengels bosuit

•1 eetl peterselie

Voor de salade:

•400 gr galia meloen in stukjes

•400 gr cantaloupe meloen in stukjes

•100 gr rode sla

•150 gr botersla

•50 gr rucola

•100 gr serranoham