Lifestyle/Op weg
1954398596
Op weg

Afgedankte Japanse bus wordt sauna op wielen

In Japan wordt op veel plaatsen steeds minder gebruik gemaakt van de openbare bus als vervoersmiddel. Zonde van al die bussen, vindt het lokale vervoersbedrijf in de plaats Himeji.

Vervoersbedrijf Shinki Bus heeft een creatieve manier bedacht om de voertuigen te redden van de schroothoop. De bussen worden namelijk omgetoverd tot heuse sauna’s op wielen.

De sauna op wielen, Sabus genoemd, moet net als een normale sauna een plek worden waar mensen lekker kunnen ontspannen en worden stijlvol ingericht met saunahouten panelen en banken.

Een aantal authentieke kenmerken van de bus krijgen een nieuwe functie. Zo kunnen saunagangers de originele stopknoppen gebruiken om meer stoom vrij te laten komen.

In tweeën gedeeld

De bedenkers van de Sabus willen het voertuig overigens niet alléén de functie van sauna geven. Het voorste gedeelte van de bus wordt namelijk verbouwd tot hippe werkplek. Handig dus, als je direct na een lange werkdag de sauna in wil duiken!

De bussen zijn nu nog niet helemaal af, maar het is de bedoeling dat ze begin volgend gaan rijden. De bussen zullen onder andere stoppen op festivals en andere evenementen.

Shinki Bus heeft nog meer creatieve plannen voor de afgedankte bussen. Zo is het bedrijf van plan om een aantal voertuigen ook om te toveren tot mobiele douches en toiletten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop