Lifestyle/Reizen
1955127923
Reizen

Zó creatief zijn Nederlandse hotels in coronatijd

Het blijft een lastige tijd voor horecaondernemers. Hotels mogen weliswaar open blijven, maar dat doen ze niet allemaal. Zij die de deuren wel openhouden, bedenken vaak de leukste dingen om de aandacht op zich te vestigen.

Thanksgiving getaway, Kimpton De Witt en Celia Amsterdam

Toe aan een weekendje weg? Vier van 26 tot en met 28 november Thanksgiving in de vorm van een staycation. In een prachtige kamer van Kimpton De Witt kun je terecht voor een Californian escape.

Geniet van een diner in het nieuwe restaurant Celia, waar de moderne Amerikaanse keuken voorop staat. Met invloeden van over de hele wereld weet jij zeker dat dit diner niet mis kan gaan. Op het menu staat geroosterde ushi pompoen en rode peper soep, maar ook eendenborst met zwartetruffel en als hoofdgerecht natuurlijk kalkoen. Pumpkin pie kan uiteraard niet ontbreken.

Virtueel meesterwerk, Waldorf Astoria Amsterdam

Lukt het je nog steeds niet om een perfecte maaltijd voor je gasten te bereiden? Waldorf Astoria Amsterdam introduceert virtuele kooklessen. Van de chef achter het Twee Sterrenrestaurant Spectrum en het team van Waldorf Astoria Amsterdam leer je om de beste gerechten te maken.

Thuis kun je een kookbox ontvangen voor een heerlijk diner. Met een instructiefilm en een livechat leer je zo de perfecte Langoustine, Tarbot en Rommedou te bereiden.

En daarnaast bedacht Waldorf Astoria Amsterdam als verwenmomentje voor haar gasten ook een Chocolate Afternoon tea als Take Away.

Samen met patissier Vipin Charly creëerde Chef Sidney Schutte en het team de najaarseditie van de beroemde Afternoon Tea bij Waldorf Astoria Amsterdam. De onweerstaanbare zoete en hartige heerlijkheden staan ditmaal compleet volledig in het teken van chocolade.

Naast zoetigheid creëerde Chef Schutte nog een aantal unieke, hartige bites, waarvan de gegratineerde Oisri Oester met champagne Beurre Blanc zijn favoriet is.

Twee restaurants in een hotel, Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

Een extra restaurant in een hotel, Waterproef gaat de keuken delen met restaurant Brut International Flavours. Het iconische restaurant en Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade bundelen hun krachten en openen tijdelijk een tweede restaurant in het hotel.

Verwacht seizoensgebonden producten tijdens de ‘Waterproef Experience’. Op 20, 21, 27 en 28 november zijn gasten van het hotel welkom in het restaurant. Bij succes wordt het verlengd.

Eerder gaf het hotel een gratis overnachting weg aan Haagse IC-medewerkers.

Dans, theater, muziek en lekker eten, Zoku Amsterdam

Een avond genieten van dans, theater, muziek en lekker eten. We zijn al bijna vergeten hoe dat ook alweer was. Daarom worden op zaterdag 21 november de Lofts van hotel Zoku Amsterdam volledig getransformeerd tot privé-theaters. De Parade en Zoku slaan de handen ineen voor een ‘Night at the Parade’.

In eigen Lofts kunnen gasten genieten van liveoptredens van actrice en zangeres Stephanie Louwrier en dansgroep LucyONES. In eigen keuken bereiden gasten een driegangenmenu van chef-kok Merijn van Berlo.

Theaterfestival de Parade reist tijdens de zomer langs de vijf grootste steden van Nederland. De Parade zou dit jaar haar 30e jubileum vieren, maar door de huidige omstandigheden is dat in de oorspronkelijke vorm niet doorgegaan.

Los in de studio, BUNK

Dag en nacht losgaan in een hotelkamer, sinds kort is de professionele studio van het Amsterdamse hotel BUNK omgetoverd tot walhalla voor artiesten. Het zogeheten artist-in-residence programma is bedoeld voor zowel landelijk als internationaal talent die zich voor een bepaalde periode volledig willen focussen op muziek.

Artiesten kunnen zich aanmelden voor een aantal dagen of weken in de hippe studio, ongeacht wat voor muziek ze maken. De bekende dj, producent en organisator van onder andere Pablo Discobar Soundsystem Jeroen Woertink trapte het programma af. Hij werkte aan eigen muziek en nieuwe samenwerkingen, met als slotstuk het ADE-weekend.

Er worden nog veel live jamsessies, inspirerende gasten en creatieve talenten uit de muziekbranche verwacht. Artiesten kunnen zich via een mailtje opgeven, de studio is volledig non-profit.

In de watten gelegd door Hotel New York

Het restaurant van het Rotterdamse Hotel New York is open voor hotelgasten, maar de komende weken leggen ze ook hun ‘gasten’ zonder hotelreservering in de watten. Via een Take Away service kun jij genieten van een 4-gangen diner of de beroemde ‘Afternoon Tea’ bij jou thuis.

Zelf aan de slag als kok? Bouw je eigen tompouce met het ’Tompoucenpakket’. Hotel New York zorgt voor de room, het roze fondant en het bladerdeeg, jij zet hem thuis zelf in elkaar.

Nieuw bij Hotel New York is de culinaire en mind-blowing 3D-ervaring Hoshena. Met een mooi decor kunnen hotelgasten nu genieten van een dinnershow met een koninklijk zevengangendiner.

Alles-In-Eén slaap-werk-ontmoet-pakket, CitizenM

Thuiswerken, we zijn er de laatste periode bijna allemaal bekend mee geworden. Steeds vaker passen hotels zich aan op de vraag naar extra individuele werkplekken. Zo ook het Amsterdamse CitizenM hotel, zij introduceren twee nieuwe abonnementsdiensten.

Het eerste abonnement is een zogeheten corporate subscription, een Alles-In-Eén slaap-werk-ontmoet-pakket voor bedrijven waarvan werknemers op afstand werken of regelmatig reizen.

De tweede lancering is perfect voor de digitale nomade. Met het Global Passport kun je een maand lang verblijven in een van de 21 hotels wereldwijd, tegen een vast tarief én met de mogelijkheid om maandelijks te verlengen.

CitizenM had al een nieuwe app ontwikkeld, waarmee klanten contactloos kunnen verblijven in de hotels. Het inchecken, betalen, openen van deuren en meer, gaat allemaal via de eigen mobiel van de gast.