Nieuws/Lifestyle
1956743464
Lifestyle

Recept van de dag: stoof met kerriesaus

Al een paar jaar geleden heb ik bij het CBS gevraagd naar cijfers over vleesverkoop. Die hebben ze niet. Twee jaar geleden schreef ik al over mijn vermoeden dat de verkoop van vlees helemaal niet is verminderd. De Nederlandse Slagersorganisatie bevestigde dat toen al. Blijkt nu dus waar te zijn. We eten weer meer vlees.

Ik kom net van Gastvrij Rotterdam. Net als afgelopen keer tijdens de Horecava zie je alleen vega. Retteketet, allemaal vegapret. En patat, want dat is tegenwoordig ook vega. Wat een daverende onzin. Ach, het is een beetje als bio. Tien jaar geleden at iedereen bio, maar niet heus. En aan vega kan de fabrikant veel meer verdienen dus er is nog meer budget voor vegabrokken. Laten wij maar lekker gaan eten, een simpele curry. Kan ook met tofu, maar ik heb het niet zo op sojaproducten.

Nodig voor 4 personen:

• 500 gr varkenslappen

• 2 sjalotten, fijngesneden

• 3 uien, fijngesneden

• 3 eetl kerrie (Sonnentor is heel lekker)

• 2 eetl appelazijn

• 2 eetl sherry

• 1 stuk gember van 3 cm, geperst.

• 3 theel stemgembersiroop

• zout en peper

Bereiden:

Snijd het vlees in mooie plakken. Bestrooi met beetje zout en peper. Bak ui, knoflook en sjalot tot het kleur krijgt op hoge temperatuur. Meng kerrie, appelazijn, sherry, gember en siroop en giet bij de ui. Vlees erbij en laat 20 minuten zachtjes stoven. Wordt het te droog, beetje bouillon erbij. Serveer met gekookte rijst. En gewokte paksoi (tip: met een stukje sinaasappel).