Nieuws/Lifestyle
1961894
Lifestyle

Culinair

Recept: suikergebruinde aardbeien

De culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van aardbeien. In de yoghurt, op een taart of in een smoothie. Aardbeien geven altijd kleur aan je hapje of drankje! Zin om zelf aan de slag te gaan? Probeer dit recept dan eens: suikergebruinde aardbeien. Van onze Felix Wilbrink natuurlijk. Eet smakelijk!

Nodig:

3 dl mascarpone

4 eetl room

75 gr fijne suiker

1 theel vanillearoma

500 gr aardbeien

75 gr bruine basterdsuiker

65 gr boter

Bereiding

Halveer de aardbeien en leg ze met de platte kant op de bodem van een grote platte schaal of groot bord. Roer de mascarpone met de room, de suiker en het vanillearoma (voor deze keer kan, volgende keer weer vanillezaadjes uit de peul trekken). Schenk het mascarponemengsel er over. Smelt intussen de bruine basterdsuiker met de boter. Breng aan de kook en giet dat over de mascarpone. Gewoon zo in de koelkast een uur of vier laten opstijven. Ben je met de kinderen? Haha, morgen wéér maken.