Lifestyle/Thuis & Tuin
1962440877
Thuis & Tuin

Lezersvraag: waarom worden de handvatten van mijn fiets plakkerig?

Huishoudexpert Zamarra Kok behandelt in VRIJ magazine elke week vragen of problemen van een lezer. Deze heeft Marcel Schmitz een vraag over plakkerige handvatten aan zijn fietsstuur.

Plakkerig

Marcel Schmitz: „Onze fietsen hebben plakkerige handvatten. Wat kunnen we hieraan doen?

Zamarra: De plakkerigheid kan na een aantal jaren worden veroorzaakt door de weekmakers in het plastic. Dat valt helaas niet te verhelpen.

Glans

Dekker: „Een vraag namens mijn schoonmoeder: haar zwarte en donkerblauwe broeken zien er na korte tijd zo glanzend uit. Hoe kan zij dit voorkomen en hoe krijgt zij de glans eraf?

Zamarra: De glans kan worden veroorzaakt door het dragen van de stof, centrifugeren op hoog toerental en door het strijken. Het is dan ook aan te raden om de broeken niet te hard te laten centrifugeren en binnenstebuiten te strijken. Glanst de stof eenmaal, dan is daar niets meer aan te doen.

Koffievlek

Margriet: „Ik heb koffie over mijn witte linnen schoen heen gekregen. Ik heb al met azijn geprobeerd en daarna in de zon gezet. Het is al ietsje beter, maar nog niet verdwenen.

Zamarra: Spray de schoenen met Oxi vlekkenspray voor de was. Een uurtje laten intrekken en dan uitspoelen met water. Beide schoenen behandelen om kleurverschil te voorkomen!

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar [email protected]