Lifestyle/Culinair
1968999138
Culinair

Zo bak je zelf de lekkerste kroketten

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 25 kroketten per jaar eten? Dat zouden er zomaar veel meer kunnen worden als je precies weet hoe je thuis zelf de lekkerste kroketten bakt. Vier tips.

1. Zorg dat de olie/frituurvet de juiste temperatuur heeft. Die kan per type kroket wisselen.

2. Het lekkerste resultaat krijg je als de kroketten in de koelkast zijn ontdooid. Garnalenkroketten vormen echter een uitzondering in verband met de voedselveiligheid.

3. Doe nooit te veel kroketten tegelijk in de frituur, anders zakt de temperatuur van je vet. Zorg dat ze de ruimte hebben zodat ze niet tegen elkaar aan liggen en dat ze goed onder de olie staan.

4. Gebruik schone, plantaardige olie en bak maximaal vier keer in dezelfde olie. Rijst- of arachide-olie kan tot zeer hoge temperaturen worden verwarmd zonder dat deze giftig wordt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo