Lifestyle/Culinair
1969801133
Culinair

Recept van de dag: Chinese citroenkip

Ross Robson is een allesschrijver. Geen richting of Robson heeft er wel een bijpassend kookboek bij geschreven. Tientallen. Tegenwoordig schijnt hij na een carrière in Engeland weer een restaurant in Australië te hebben. En hupla, tussendoor even snel een Chinees kookboek. De vertaling is net uitgebracht bij Becht onder de titel Basisboek China. Voor het eerst dat ik de acht verschillende Chinese keukens eens op twee bladzijdes uitgelegd zie. Hahaha, stel je voor dat iemand dat met Europa zou doen.

Gefrituurde citroenkip, lijkt me heel lekker. Ik geef het recept vast. Overigens er staan veel lekkere kiprecepten in, er volgen er hier beslist meer.

Nodig voor 4 personen:

•2 dubbele kipfilets of 4 enkele

•120 ml vers citroensap

•150 gr zelfrijzend bakmeel

•2 eetl fijn kristalsuiker

•1 theel lichte sojasaus

•75 gr bloem

•olie om in te frituren

Bereiding:

Leg de kipfilets tussen twee lagen plasticfolie en sla ze plat tot ze 2 cm dik zijn. Roer 180 ml koud water door het zelfrijzend bakmeel tot je een glad beslag hebt. Roer nu citroensap, suiker en sojasaus op hoog vuur door elkaar. Kook in tot je een dikke glanzende saus hebt. Schep bloem op een bord.

Breng de olie in de wok op temperatuur, je weet wel, de truc met het stukje brood. Haal de kip door de bloem, dan door het beslag en dan in de olie goudbruin bakken. Iedere kant een minuut of vier. Snij dan in reepjes en serveer met de warme citroensaus erbij.