Lifestyle/Reizen
1983752
Reizen

Hotel van de week: Sikelia, Pantelleria, Italië

Beter gaat ’t niet worden

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: Sikelia, op het Italiaanse eilandje Pantelleria.

Dan land je op het Italiaanse eilandje Pantelleria dat mysterieus, authentiek, ruig en bovenal onontdekt is. En je denkt: beter gaat het niet worden. Totdat we aankloppen bij de onopvallende deur van het met witte muren omringde Sikelia Luxury Hotel.

Een stijlvol geklede Italiaan heet ons welkom met verfrissende doekjes, een welkomstdrankje en een rondleiding door de Arabische tuin. Mijn hart maakt een sprongetje, ik weet direct dat ik deze plek nooit zal vergeten.

Adults only-hotel Sikelia heeft de ballotage van de small luxury hotels of the world doorstaan en mag met een select gezelschap bijzondere hotels dit label dragen. Waarom is overduidelijk. Zo voel ik me direct thuis in deze bijzondere omgeving waar voorheen de nonnen van Pantelleria zich hadden gehuisvest.

.

Onze kamer is luxe, stijlvol, voorzien van unieke kunst en bovenal intiem. Aan het kleine zwembad vlak naast onze kamer heerst serene rust. Dat geldt eigenlijk voor alle plekjes in het hotel en voor de tuin met palm- en sinaasappelbomen.

Op de bolle daken van het hotel, typisch voor de gebouwen van Pantelleria, genieten we ’s avonds van de onvergetelijke zonsondergang en het zicht op de kust van Tunesië. In het designrestaurant eten we fantastisch Italiaans met een Arabische touch. En dan de service. Er is volop aandacht voor persoonlijke wensen. Het vulkanische eiland Pantelleria heeft geen stranden en dus regelt Sikelia (privé)boottochtjes voor gasten. Inclusief een picknickmand tot aan de rand toe gevuld met goddelijke delicatessen en Italiaanse wijn.

Wij gaan voor een ander hoogtepunt: de wijngaard van de hoteleigenaresse. Een stukje rijden dwars door adembenemend ruig, vulkanisch landschap en wederom raak ik op slag verliefd. Wat een droomplek. We krijgen fantastische hapjes en goede lokale wijn. Met het glas in de hand maken we een wandelingetje langs de wijnranken, eten zo Italiaans als maar kan om daarna weer van onze fantastische hotelkamer tegenieten. Eén ding weten we zeker: beter gaat het niet worden.

LINK:overnachtingstip-voor-de-lekkerbek

In ’t kort

Interieur

Smaakvolle luxe, informeel.

Ligging

In het binnenland van Pantelleria. Alle hoogtepunten op rij-afstand.

Service

Fantastisch. Wat een aardige mensen!

Praktisch

Een huurauto is noodzakelijk. Maak een boottocht zodra het kan. Vanwege de harde wind is uitvaren niet altijd mogelijk.

sikeliapantelleria.com