Nieuws/Lifestyle
1986793287
Lifestyle

Familierecept: Maggi en Aromat met eieren

Het familierecept van deze week is van Gonnie Steen. Zij heeft mooie herinneringen aan de recepten van haar vader.

Gonnie: „Vroeger maakte mijn vader vaak gevulde eieren, maar ook de eiersalade van zijn recept is echt heerlijk! Hij bakte ook taarten en met oudjaar de oliebollen en appelflappen! Lekker hoor!”

Eiersalade van paps:

-6 of 7 eieren

-3 ruime eetlepels mayonaise (geen yoghurt of light)

-flinke eetlepel Franse of Limburgse mosterd

(Limburgse is milder, maar met mosterdzaadjes)

-1 theelepel Aromat (de gele busjes)

-beetje Maggi

-2 middelgrote augurken (zoetzuur) fijngesnipperd

-1/2 ui ook fijngesnipperd

-wat peper en eventueel ietsje zout.

-1/2 theelepel kerriepoeder

Bereiden:

De eieren (hardgekookt) in kleine stukjes (2x door de eiersnijder bv) in een kom doen. De mayonaise, mosterd, ui en augurk erdoor mengen, dan de Aromat, Maggi en kerrie. Peper en zout naar smaak. Heerlijk op een toastje of als broodbeleg!”

Doe mee! Heeft u ook een leuk familierecept, dat altijd weer boven komt, dat aan iemand doet denken of dat misschien wel helemaal niet klopte maar wel lekker was? Deel het dan met ons: familierecepten@telegraaf.nl