Lifestyle/Culinair
1991008151
Culinair

Dagrecept: volkoren pasta met bloody marysaus

Ik was laatst bij een smakelijke presentatie over foodtrends van het afgelopen jaar en die van 2022. Zo kwam er onder meer een gastronomische pizza voorbij met bloody mary-tomatensaus erop.

De cocktail is sowieso een favoriet van me; die bijzondere saus gaf de pizza net wat extra pit! Ik moest dan ook gniffelen toen ik ook in het nieuwe kookboek van Donna Hay, One Pan Perfect (Spectrum) met uiteenlopende eenpansgerechten, een pasta met heuse bloody mary-saus tegenkwam.

Kook de volkorenpasta al dente in een grote pan met water. Giet af, bewaar 125 ml van het kookwater en leg apart. Zet de pan terug op hoog vuur. Schenk er 2 eetlepels olie in, voeg de tomaten toe en bak ze al roerend 3 minuten, tot de tomatenvelletjes kleur krijgen. Draai het vuur iets lager. Bak de chilipeper en knoflook 1-2 minuten mee. Roer de wodka, het bewaarde kookwater, de tabasco, worcestersaus, de rest van de olie en zout en peper erdoor. Doe de pasta terug in de pan en schep 1 minuut door tot hij weer warm is. Dien de pasta op met geraspte kaas van jouw keuze en wat bleekselderijblaadjes.

Nodig voor 4 personen:

- 400 g gedroogde

volkorenpasta

- 80 ml extra vergine

olijfolie

- 500 g cherrytomaten

- 2 lange rode chilipepers

(fijngesneden)

- 8 tenen knoflook (plakjes)

- 125 ml wodka

- 2 tl tabasco (naar smaak)

- 1 el worcestersaus

- zeezout

- grof gemalen zwarte peper

- bleekselderijblaadjes