Nieuws/Lifestyle
2011129
Lifestyle

Recept van de dag:

Lekker pittig!

De Portugezen hadden lange tijd grote invloed op Goa in India. Voor op weg daarheen deden de Portugezen varkensvlees met witte wijn en knoflook in vaten. In India werd het recept een beetje bijgesteld en kreeg je Vinda (wijn) loo (alho, knoflook). Vindaloo is een prachtgerecht dat wel eens het nieuwe pulled pork kan worden. Vraag de slager om varkensschouder in blokjes. Mag wel wat vet aanzitten.

Je maalt alle droge ingrediënten fijn. Wrijf de knoflook, pepers, gember tot een zalf en meng er de azijn bij. Nu vlees, kruiden en specerijen door elkaar. Beetje zout nog ook. Zet minstens twee uur weg. Een halve dag is ook goed.

Dan hoge zware pan. Klont ghee of boter erin. Fruit de uitjes en voeg het vlees met de marinade toe. Bak een minuut of zeven hoog, draai vuur heel laag en laat nog 40 minuten heel zachtjes op plop-tijdje-niks-plop. Mocht het geheel wat droog dreigen te worden, dan doe je er een beetje water of droge witte wijn bij. Uiteindelijk wil je een dikke jus die bijna aan het vlees plakt. Nog even in een andere pan mosterdzaad en cashewnoten oppiepen. Serveer in een plat broodje met zure room en een beetje fijngesneden snijbiet. Erbij: Galway Bay Buried At Sea, milk stout. Uniek.

 Bekijk ook: 

 Gevulde crêpes 

Nodig voor 4 personen:

•400 gr varkensschouder in blokjes

•1 ui, gesnipperd

•1 theel komijn

•1 theel korianderzaad

•5 zwarte peperkorrels

•2 kardemompeulen

•2 kruidnagels

•stukje kaneel

•stuk gember

•2 Spaanse pepers

•5 tenen knoflook

•1 theel mosterdzaad

•2 eetl cashewnoten