Lifestyle/Culinair
2012207591
Culinair

Dagrecept: Japanse gebakken kippendijtjes

Voor fried chicken hoef je echt niet Amerikaans te koken; zowel in de Zuid-Koreaanse als Japanse keuken zijn de erg goed in deze heerlijke snack, waarvoor je me zo wakker kunt maken. Het verschil zit hem in de marinade vooraf en de dikte van het deeg. Deze Aziatische varianten zijn net even lekkerder als je het mij vraagt. Yoko Inagaki heeft een prachtig recept opgenomen in haar nieuwe boek Yoko (Becht), vol met authentieke Japanse gerechten.

Nodig:

- 300 g kippendijenfilet (in stukken van 5 x 5 cm)

- 5 el bloem

- 5 el aardappelzetmeel

- frituurolie (genoeg voor bodem van 4 cm)

- 2 el sojasaus

- 1 el sake

- 2 el mirin

- 2 tl geraspte gember

- 2 tl geraspte knoflook

- schijfjes citroen

Doe de kip in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Meng alles goed met de hand en laat minstens 10 minuten marineren. Meng de bloem en de aardappelzetmeel in een platte schaal en haal de stukken kip erdoor. Klopt de overtollige bloem af. Giet de olie in een grote koekenpan. Leg de stukken kip in de koude olie zonder dat ze elkaar raken. Zet het vuur aan, zodra de kip begint te sissen, draai je de stukken om. Bak de kip in 12 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan eruit en laat uitlekken. Garneer eventueel met schijfjes citroen.