Nieuws/Lifestyle
2015053
Lifestyle

Recept van de dag

Heerlijk met weinig

Hoe minder ingrediënten, hoe beter het gerecht vaak is. Keuzes maken voor smaken is een kwestie van durven. Dit lamsgehakt kan je als balletjes vormen, en dan bakken in wat olie, tot je een bijna knapperige buitenkant krijgt.

Serveer bij pasta of rijst of wat voor soort gezondheidswaangraan je ook hebt bedacht. Het is ook heel goed mogelijk ze plat te slaan en op de barbecue te leggen. Niet te heet, rustig aan en even later serveer je een schitterende burger.

 Bekijk ook: 

 Lekker pittig! 

Zet je ragfijn gesneden uitjes aan. En doe er de geroosterde paprika bij. Even voor de goede orde, ik doe bijna alles zelf in de keuken maar paprikaroosteren doe ik niet. Die koop ik in een fles. Even uitlekken en fijnsnijden. Als de ui gaar is meng je die bij het lamsgehakt, peper, zout, broodkruim, knoflook, munt en gemalen komijn. Even daarmee ben je alweer klaar. Oh, ja even balletjes draaien.

 Bekijk ook: 

 Gevulde crêpes 

Weet je wat ook kan, de snijdt twee courgettes in blokjes. Nu haal je wat zongedroogde tomaatjes uit de olie. Leg ze met twee eetl olie in een ovenschool. Balletjes erbij. Courgette erbij, even omscheppen. De oven in, 180° C, een dik half uur. Nee, geen kaas, wel een beetje salie nog en wat tijm, misschien een beetje marjoraan? Ik dacht dat we het met weinig smaken gingen doen vandaag? Sorry, maar het is zo, zo lekker! Erbij: een Buddels Malty Dark, hintje zoet, alcoholvrij.

Nodig voor 4 personen:

• 400 gr lamsgehakt

• 1 eetl in melk geweekt en uitgeknepen broodkruim

• 1 teen knoflook, door de pers

• 2 eetl fijn gehakte verse munt

• 1 theel gemalen komijn

1 ui, gesnipperd

• 1 paprika, geroosterd.

• zout en peper

• eventueel courgette, salie, tijm, marjoraan.