Nieuws/Lifestyle
2017513
Lifestyle

Culinair

Recept: gestoofde bietjes

De culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van bietjes. Bietjes geven je gerechten niet alleen kleur, ze zijn ook veelzijdig en bovendien erg gezond! Zin om zelf aan de slag te gaan? Probeer dit recept dan eens: gestoofde bietjes. Van onze Felix Wilbrink natuurlijk. Genieten!

Nodig:

2 sjalotten in ringen

500 gr gekookte bietjes

5 eetl sinaasappelsap

125 ml crème fraîche

2 eetl geroosterde hazelnoten

olijfolie, zout en peper

Bereiding:

Laat de sjalotten glazig worden in wat olie. Pel de bietjes en snij in kwarten en voeg de bietjes toe aan de sjalotten. Giet het sinaasappelsap over de bietjes en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Schep de bietjes in een schaal. Bestrooi met zout en peper. Doe er de crème fraîche over en als laatste de net geroosterde hazelnoten. Als je dan nog wat quinoa kookt, verrassend lekker, die kleine witte bolletjes, die serveer je met blokjes geitenkaas en flink wat geknipte peterselie, dan heb je hier een prachtige volwaardige maaltijd aan.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd